On the beach.

I Torsdags jobbade jag min sista dag så då var Anna med ner till Downtown och shoppa medans jag jobba. Igår blev det beachen i Santa Monica, det var varmt men vindarna var lite kyliga. Efter beachen tog vi bussen till Beverly Center och gick där ett tag. Nu ska vi iväg och gå upp till observatoriet och kolla på stan!


Universal studios

Okej nu är jag tillbaka, har vart full fart i ett par dagar så där av inget bloggande. Anna har landat och idag så har vi turistat på Universal studios. Det var en perfekt dag att vara där, inte för varmt och inte för mycket folk. Vi hann med en Studio tour, Shrek i 4D, Jurrassic Park the Ride och Special Effects. Sen var vi helt slut, så vi åkte hem och tankade oss med taco, sen åkte vi en sväng till Americana och shoppade lite. Nu sova!
Central Park? Större behöver det tydligen inte vara för att upplevas som en stor park på film.
Wisteria Lane, Edies hus.

Bored...

pic: shopcoclico.com
Idag jobbade jag på mässan igen, och det var riktigt dött faktiskt. Lite folk och dålig luft i lokalen gör en lätt seg i huvudet, så i ungefär minst 2 av 6 timmar satt jag och stirrade på mina favorit boots i montern rakt över (dessa ovan).
När vi skulle plocka ihop mässan så blev det kaos, ingen får börja innan klockan 18.00 prick, annars kan man få böter. Men prick 18 så small det till och alla började riva ner allt och sprang efter sina klädhästar och packanordningar...

Från Mässan

Idag var det alltså mässdags. På morgonen var det drag med kunder och beställningar, sen dog det ut lite på eftermiddagen. Men nyttigt, och jag säger det, det är tur att alla som ställer ut inte gör "personal sales" för då hade jag blivit ruinerad... Stod och klämde på Swedish Hasbeens fina träskor, och mitt emot oss är det ett företag från England som har superfina skor som jag satt och dregla över hela dagen...
Lottas monter.
Som sagt lite dött på eftermiddagen, men på morgonen kryllade det av folk.

Cargo...

Idag blev det militärstuk på stilen, men det passade bra eftersom vi släpade endel grejer för att sätta upp montern till mässan. Imorgon börjar nämligen modemässan här i LA, och jag ska jobba imorgon och på Söndag. Känner mig lite tråkig just nu för det har inte blivit några bilder direkt på omgivningen, men det har inte hänt så mycket heller så... Men det blir det nog ändring på nästa vecka när Anna kommer, då kan jag leka turist igen :)
Har annars i em jobbat på lite mönster som jag ska lämna in på Lördag så jag får det klart tills nästa vecka. Känns lite konstigt, om 2 veckor är jag hemma igen, vart har tiden tagit vägen?

Light!

Blää, det är sjukt varmt här idag, svetten bara rinner... Apvarmt att jobba nere i Downtown! (Blev mest data jobb idag.) Men det positiva är att det är lite varmare på kvällarna och ljusare! Den här bilden är från klockan sju och då har solen inte riktigt gått ner än.. nej nu ska jag iväg till en kompis och kolla på film, ses!

Earthquake

Tidigt imorse var det tydligen jordbävning här (jag sov), en liten dock, 2.5... Men efter en jordbävning kan tydligen temperaturen höjas fick jag höra, och det gjorde den idag. 31 grader i skuggan som varmast, och åtta på kvällen så var det fortfarande ca 24 grader... Men det varar inte länge, om ett par dagar blir det mer normalt, bara 23-25 grader ;)

Santa Monica

Igår var jag som sagt på stranden, och lyckades så klart bränna rumpan rejält! Kan inte sitta ordentligt idag.. Lite bilder från stranden...
På tredje gatan från stranden är det ganska bra shopping, perfekt när man tröttnat på solen...
Solnedgången var jättefin nere vid stranden, alla var ute och bara myste. Men det märktes stor skillnad mellan när solen var uppe och när den försvann, mycke skumt folk kom fram efter att solen gått ner, och efter Downtown så är det mest hemlösa i Santa Monica.

Mot stranden!

Idag skiner solen så härligt här på morgonen, så nu drar jag till stranden för första gången sen jag kom hit!

March 14

Ja det blev inget köpt från listan idag. Tittade överallt efter en Baseball jacka till mig själv och jeansjacka till syrran och Farmor. Men de som fanns var stora i storlekarna och dessutom så hade just Levis jeansjackorna blivit super dyra, svåra att få tag i just nu påstod försäljarna...
Kollade även på en del militärjackor, men när jag hittade en jag gillade med en fläck som såg ut som blod så gav jag upp det sökandet...
Såg en massa svenskar där, och vad högt vi svenskar pratar när vi inte tror att någon förstår oss, hoppas jag inte själv gör det för ofta...
Men det blev en indiankofta/poncho i alla fall. Jag gillar när försäljarna börjar pruta innan man ens har sagt något om priset, fick den för 10 dollar. Det är inte fläckar på den, den är bara blöt (jag tvättade av lite damm).

Rose Bowl again...

Okej, jag hade totalt glömt bort att det är Rose Bowl flea market idag igen och jag har lovat Meb att vi ska åka dit. Så för att inte spendera för mycket pengar, eftersom jag måste spara, så har jag gjort en snabb inköps lista nu på morgonen, och jag får max spendera 50 dollar...

Daylight Saving Time

Inatt är det byte till sommartid här, Daylight Saving Time som det kallas här. Så nu i 2 veckor framöver är det bara 8 timmars tidsskillnad till Sverige! Yeah!


No money back?

Idag jobbade jag i butiken med att måla om fönstret igen, glömde dock kameran hemma, men det blev en grön/turkos färg den här gången. Det blev bra tycker jag. Var färdig vid 16.00 tiden och då gick jag över till Beverly Center och lämnade tillbaks en klänning och kom ut med två linnen och ett nagellack istället. För jag trodde att man fick pengarna tillbaka men så var inte fallet, bara bytesrätt på forever21.
Jaja, det är ju inte så att det inte finns något att byta till där direkt...

Niko Niko Sushi

pic: waymarking.com
Om ni är sugna på Sushi och är i LA så kan jag starkt rekommendera Niko Niko Sushi på 1755 N. Vermont Ave. Super gott och rätt så billigt, för 11 dollar får man tre rätter och ris, och det räcker till minst 2 måltider!

Art Walk in March..

Min dag idag tog en oväntad vändning. Skulle ha vart i Downtown till 11 och jobbat i studion, men blev ledig. Klockan 17 begav vi oss till en restaurang i Downtown för att fira Meb.
Efter den trevliga middagen blev det lite Art Walk, det var otroligt mycket folk där nere idag. Som en liten fest på stan!
Födelsedagsbarnet.

...

Meb som jag bor hos fyller år imorgon, hon ska få mitt tjocka kedjehalsband (som jag visat tidigare i bloggen), men jag har också precis hunnit klart med detta ovan som jag tänkte hon skulle få.
PS: Om det är något smycke som jag har gjort under min tid här i LA, (som jag visat på bloggen) som ni skulle vilja beställa, så maila mig så gör jag iordning det här innan jag åker hem. [email protected]

Love hoodie.

Just nu har jag fått hoodie fnatt... Köpte en lite längre, militärgrön hoodie igår som jag skulle vilja bosätta mig i. Och nu vill jag ha fler hoodies!
Men Anna E kommer hit om knappt två veckor så nu blir det att spara, vatten och bröd...

Brådis...

Ska precis bli upphämtad och vi ska iväg och käka sushi, sen ska vi och lyssna på nåt band. Annars har det varit bra här idag, praktik i Downtown sen en sväng till Glendale. Och det har varit riktigt vår väder med sol och kyliga vindar, känns som hemma!!

Dagens köp

Blev lite shopping idag på Melrose och Beverley center. Måste säga att jag tycker att Melrose är lite för turistit, få bra och prisvärda butiker. Västerut är det dyrt och österut så är det billigare men lite tråkigt utbud... Bättre att gå på de små gatorna med de speciella butikerna, som de på min gata...
Linnet från någon liten butik på Melrose.
Och äntligen fick jag tag i den långklänningen jag letat efter, som förmodligen kommer att användas en hel del i sommar. Denna är ifrån Heritage och jag köpte en i svart också.

Oscars...

Har precis kollat klart på Oscars galan, känns lite konstigt att hela spektaklet är bara en liten bit härifrån. Hollywood blvd vid Kodak theater har vart avstängd hela veckan, och idag så stängdes tunnelbanan av och man fick ta omvägar med bilen hem idag... Är inte jätte impad av klänningarna, men det här är mina 3 favoriter från galan...
Rachel McAdams
Demi Moore
Kristen Stewart
pic: peoplestylewatch.com

Boys, here I come...

Tänkte jobba lite i Downtown idag men det har regnat och åskat så jag blev kvar hemma, men nu ska jag iväg först till Beverly Center, köpa nåt fint till ikväll, sen ska jag och Elizabeth hitta på nåt. Berättade för henne att även många Svenska pojkar är dåliga (suprice), så hon vill finna mig en bra amerikansk pojke, får se hur det går... Good luck to her!

Friday

Igår som sagt fick jag ledigt av Lotta för att vila upp mig så vi drog till stranden. Men väl där så var det rättså kallt så det slutade med att vi badade i varmvatten pool istället, inte helt fel. Men jag håller på bli tokig på trafiken här, det tar så attans lång tid att ta sig överallt, på vägen dit var det okej med "lite" trafik, se bild nedan, men på hem vägen var det stopp och vi fick snigla oss hem.
Men det var kul att se en annan del av LA, det är mycket vackert vid hamnen i Venice, skulle inte ha så mycket emot att på där på andra sidan...

My Jewerly

Hej! Blev sent hem igår, först fotografering och sedan drog vi till ännu ett Haiti evenemang på en liten bar på Fairfax. Det var skoj, men jag måste ha sett bra sliten ut för Lotta ville att jag skulle ta ledigt idag.
Men ialla fall så blev några av mina smycken använda på fotograferingen, kul! Och modellen gillade mina örhängen så mycket att hon fick dem av mig. Här är några av grejerna (de jag själv gillar bäst)

Perfekt em..

Igår eftermiddag hämtade Elizabeth upp mig efter fotograferingen och vi åkte hem och tog en Chai latte på Fred 62 i eftermiddagssolen, super mysigt! Och ser ni lastbilarna på bilden? Det pågick en filminspelning igår på Figaro, jag har hört att det är Bel Ami med Robert Pattinson som spelas in där, i så fall var lastbilen längst till höger hans...

Photo shoot

Så idag var det fotografering som gällde för höstkollektionen hemma hos Lotta. Vi klarade av att sätta upp allt utan problem, och efter det fick jag stryka det som behövdes strykas, typ hälften...
Modellen för idag, och imorgon ska en annan tjej komma.
Var tvungen att ta en bild på Lottas bakgård, hur härlig ser inte den ut?

Stress...

Idag var det full fart igen! Min dag började inte så bra dock, utan internet känner jag mig helt handikappad på morgonen.
Klippa tyg, springa ärenden, packa för fotograferingen imorgon var det som skulle göras idag... Stressigt men vi hann! Jag hann också, innan jag började, att klippa ett linne till och lämna till Flor. Ska försöka hinna med att hämta det på Fredag morgon annars så får det bli på Lördag.

Monday

Förlåt för dålig uppdatering, men det har inte vart mycket att skriva om. I Lördags regnade det hela dagen så jag stannade inomhus.
Igår var jag på grillparty med Elizabeth och glömde förstås kameran. Texas independence day var det som firades, men såklart finns det ingen sån dag på riktigt, utan är bara en påhittad dag för att få en ursäkt att ha grillparty... Men det var trevligt även om maten inte var helt i min smak, halvrått kött med senklumpar är lite för grovt för mig...
Idag så skulle jag ner till Downtown för att jobba för egen del, men det har hänt en mycket tråkig sak hemma så jag hade ingen ork att ta mig ner dit.
Blev en tur upp till observatoriet istället, får att få lite frisk luft och motion. Och jobbigt var det, brant att knalla upp och det brände rejält i benen, men det var det värt...
Bild mot havet, tyvär så var det lite små disigt idag så sikten var inte perfekt.
Skyskraporna man ser är Downtown.
Österut, vart man än tittar ser man staden, den tar aldrig slut... Men så bor det också lika många människor i LA som i hela Sverige.
Moi i mina typiska amerikanska gympa dojjor.
Observatoriet.
Mysiga vägar upp till observatoriet, jag som är lite höjdrädd fick dock lite känningar i magen då det slutade ganska rejält överallt.

RSS 2.0