Första skapelsen...

Okej idag fick jag med mig lilla kameran hem så här är bilderna.
Först ritade jag av ett annat linne som jag gillade. Ändrade på det jag inte tyckte så mycket om och provade mönstret på så att det stämde något sånär.
Dags för att klippa... Var lite krångligt eftersom det är ett så speciellt mönster i tyget.
En liten beskrivning så att Flor (sömmerskan) vet vart alla kantband ska sitta.
Och idag hämtade jag ut det, är jätte nöjd med mitt första ex, men ska ändra ett par små saker till nästa linne. Jag tycker det är superkul att skapa saker själv som man är ensam om. Har fått lite bloda tand nu här så det blir definitivt fler linnen och några klänningar innan hemfärden.

Samanca Jewerly

Smyckesdesignern jag var hos idag hette Samantha och hennes bolag heter Samanca Jewerly. Vet att hon bland annat har sålt smycken till Urban Outfitters. Lärde mig mycket bra grejer idag, och så fick jag det här halsbandet, det är ett lyckoben och känns väldigt personligt så det kommer jag definitivt att ha på mig ofta!
Hon var dessutom super trevlig och det var jättemysigt att sitta i hennes bohemiska lägenhet, göra smycken och snacka strunt. Min engelska har fått sig en rejäl dos idag!

2 things...

Idag skäms jag för två saker, 1. Jag glömde kameran idag igen nere i studion, så jag kan inte visa hur mitt mönster ser ut utan ni får se resultatet på Torsdag. 2. På vägen hem från Downtown så gick jag en annan väg mot jag brukar, och ser en butik som säljer Converse i alla färger, både låga och höga för 30 dollar (ca 240kr med skatt), och jag skulle inte handla nåt idag!! Jag lyckades i alla fall hålla mig till att bara köpa ett par, fast försäljaren försökte sälja på mig fler...
Annars har jag bara städat, tvättar och handlat mat. Imorgon ska jag till smyckes designern i Venice.. Gonatt!

Resultatet

Och så här blev de. Den gula var supersnygg när jag hade sköljt den imorse men efter tvätten försvann det mesta av färgen. Det blir nog att gå över båda igen med lite svart, och den beiga jag gjorde blev förstörd av en massa blå och röda prickar. Vet inte var de röda prickarna kommer ifrån för jag öppnade inte ens den röda flaskan...

Tie dye time!

Har just blivit klar med min tie dye, kul och kladdigt och var svårt att hålla rent. En del färgkorn flög liksom omkring så en t-shirt som jag ville få beige melerad blev också lite röd/grön/blå prickig... Så tre grejer har jag gjort ikväll, en tror jag kan bli bra, men träning ger färdighet. Nu ligger de ute och imorgon bitti ska de tvättas.

Operation slitning...

Idag har jag startat att "slita" på min nya T-shirt för att se hur bra den håller, bara tvättmaskinen kvar nu då... Var ner till Downtown idag igen med Elizabeth och inhandlade lite mer till våra projekt. På eftermiddagen ritade jag även mitt första helt egna mönster till ett linne, ska bara justera det lite imorgon så ska jag lämna det till Flor så att hon får sy det åt mig... Nervöst! Tyvär glömde jag min kamera nere i studion så jag kan inte visa mönstret idag. Nu ska jag förbereda Tie dye!

Sunday on Sunset

Tråkigt väder här idag igen, men det är tydligen ingenting mot vad det är hemma. Fick snöbilder hemifrån idag, wow vad mycket det är!
Elizabeth och jag åkte till ett mysigt café på Sunset blvd, drack latte och designade smycken.
Elizabeth design, I like!
Mina saker, som ni nog får se närmare snart...
Och så här såg jag ut idag, min nya poncho är perfekt för LA vädret. Blev fotad av nån streetstyle fotograf (men inte denna bild), det var lite kul. Men det var lite för kallt här idag för ballerina...

Necklace

Dagens bästa inköp, ett halsband. Det är mycket rea nere i Downtown just nu, t ex 60 % på det här halsbandet vilket blev 8 dollar.

Why?

Började dagen idag med att prata på skype tills lunch, sen åt jag och drog därefter ner till Downtown för att spana in lite butiker som Lotta har tipsat om tidigare. Blev några inköp och ska visa min favorit lite senare. Men dåligt väder har nu dragit in över LA och det spöregnar ute just nu. Så nu blir det ännu en kall period framöver, typiskt när man är ledig.

Från New York

Fick just bilder av Lotta på hennes kollektion från mässan i New York, och här är några av dem och jag tycker det ser kalas bra ut!

Tiger...

Idag var det allra sista dagen innan Lotta åker på mässan i New York, allt det sista skulle fixas, men det blev ingen stress utan allt blev klart i tid. Skönt, men trist att jag inte kunde följa med. Men ev så ska jag få vara med en smyckes tillverkare i ett par dagar medans Lotta är borta.
Men slutade lite tidigare idag än vanligt så jag gick ner i tygbutikerna nere i Downtown och fick tag i Tie Dye färg, köpte också en T-shirt och ett linne att exprimentera på. De håller på att tvättas nu så imorgon kör jag igång :)
Lite annat kul pyssel fick följa med hem och också denna T-shirt! Är så nöjd!
Köpte trycket som är gjort av små, typ nitar, som man ska stryka på, köpte också två T-shirts där av den gamla gubben som jobbade. Jag passade på att fråga om det bara var att stryka på det med vanligt strykjärn, och då gjorde han det åt mig i sin pressmaskin! Håller den bra i tvätten så blir det definitivt att köpa en massa till med olika tryck innan hemfärd!

My room?

Idag så skulle städerskan ha städat mitt rum, men jag sa till hon jag bor hos att säga till städerskan att inte röra mina skor, för förra gången hade hon bara slängt in allt i garderoben... Men vad gör hon då, jo hon skippar att städa mitt rum! Hon torkade av spegeln i badrummet, det var ju snällt... Ja jag vet att det låter bortskämt med en städerska, men hon ska städa hela huset, och hon får ju betalt och då ska hon väl städa hela huset också?
Jaja, nu har jag ialla fall städat hela rummet med citronvåttrasor, så nu luktar det gott här... Ska städa själv hädanefter då vet man i alla fall vad som är gjort.
Han inte åka och köpa några linnen idag på forever21, men ska försöka imorgon.. Ska upp tidigt så nu måste jag krypa ner och sova. Gonatt!

Proenza Schouler

Idag har jag jobbat så mycket att det inte blev några bilder. Det mesta skulle skeppas idag till New York, så det blev mycket som skulle fixas, sista finishen... Imorgon blir det också full rulle.
Men till något annat, klänningen som jag tyckte att Jessica Alba var så snygg i på Valentine´s Day premiären är ifrån Proenza Schouler! Älskaren!
pic: style.com
En annan sak som också syntes på Proenzas s/s 2010 visning var Tie Dye mönster som Lotta har mycket av i sina kollektioner. Blev mycket sugen att testa på det själv, så imorgon (om jag hinner annars torsdag) blir det nog en sväng till Forever21 för att inhandla lite bas linnen och så ska jag försöka få tag i färg, så att jag i helgen ska kunna exprementera ;)

Tie dye

Det gick inte att logga in på blogg.se igår, så ni får det som jag tänkte skriva igår nu... Ialla fall, fläta och handsy var det som gällde igår, och stå modell...? Nej vi skulle bara ta kort på några plagg från höstkollektionen, och då var ju jag lätt tillhands. Linnet är ett av mina favorit plagg från kollektionen.
Nej nu måste jag slänga mig iväg, ses!

Rose Bowl flea market

Jag idag i min favvo klänning som jag fått av syster. Det var hett idag, ca 25 grader.
Här fanns vintage möbler och kläder, och lite nya grejer.
Rose bowl ligger upp mot bergen så luften där kändes bättre än nere i stan.
Dagens andra fynd... Kunde inte låta bli plånböckerna som var gjorda av gamla Levis jeans. Så det blev bara jeans och Levis idag, men det var helt klart värt att åka dit även om det var svettigt i värmen. Dock var marknaden så pass stor att man måste ha gått om tid på sig, och till nästa gång vet jag till vilken sektion jag ska gå och titta direkt.

Photo booth

Sitter här och är supernöjd med mitt fynd idag. 10 dollar betalade jag för den här Levis jeansjackan på marknaden. Blev ett par jeansshorts också och två plånböcker. Ska ladda upp bilderna snart så får ni se.

Happy Valentine´s day!

Hoppas ni har haft en bra Alla hjärtans dag där hemma, min har precis börjat. Här är Valentine´s day jättestort som ni vet, och man kan inte gå in i en enda butik utan att det skyltas om det. Men jag ska dra på marknad istället, ses sen!

My work

Har inte visat det jag jobbat med den senaste tiden. I Torsdags var jag i Lottas butik och målade ett Sale sign på fönstret. Fick lov att måla från insidan, lite krångligt men det blev bra tillslut.
Och igår jobbade jag bl a på att göra ett typ av flätmönster till en bolero, superpillrigt att sy fast alla banden men resultatet blev coolt.

Art Walk

Sorry för dålig uppdatering men det har vart full fart, och igår kom jag hem så sent från Art walken så jag orkade inte lägga upp bilderna.
Men som sagt vi var nere i Downtown och kollade på konst. Alla gallerior var öppna och folk gick runt och kollade med vinglas eller öl i handen. Mycket folk och liv på gatorna, tydligen är det helt dött annars på kvällarna där. "New York känsla" tyckte LAborna om dessa Art Walk kvällar.
Moi igår, mina skor skor var en hit :)

Can´t stop...

Idag var det att klippa mönster och springa ärenden som stod på schemat. Dagen var över i ett naffs, efter åkte jag till Hollywood Blvd, till H&M för att köpa strumpbyxor. Sen hem för att fortsätta med en fläta till Lottas design och nu kan jag inte sluta, har så mycket idéer för min egen del så jag vill bara fortsätta rita. Men nu måste jag krypa ner för det blir riktigt lååååång dag imorgon, med start i butiken, sen ner till downtown, och sedan Art walk.... Blir roligare bilder imorgon, lövar!

5 grader

Tänkte bara berätta att klockan är snart 08.30 här på morgonen och det är bara 5 grader ute! Har bylsat på mig linne, två koftor, halsduk och jacka sen på det, får se om det räcker. Ses ikväll (imorgon i Sverige).


Help me!?

Känner mig lite tom efter gårdagens bildbomb. Har inte mycket att skriva om idag, det har varit pissväder idag igen, kallaste dagen hittills tror jag. Jobbade i affären, målade Mega sale på fönstret mot gatan, men det han bli mörkt så jag tog inga bilder.. Ska fortsätta på Torsdag så ska komma ihåg kameran då. Imorgon blir det fullrulle igen, ska ut och leta tyger på morgonen och sen ska det designas för hela slanten, ska bli kul!
Till helgen kommer också värmen, ska bli 22 grader och sol, äntligen!
Köpte en jacka igen igår (ja jag vet, kan inte hålla mig) men jag kan inte bestämma om den är snygg eller om den ser äcklig ut. Den är i fuskskinn, men känns äkta, ser inte så plastig ut som på bilden. Hjälp mig, behålla eller lämna tillbaks?

Valentine´s day premier!!!!

Jag fick gå tidigare idag för att leka fotograf på Valentine´s day premiären!! Så här har ni en del av resultatet!
Hector Elizondo var först ut och skrev autografer.
Sen kom Bradley Cooper och alla började skrika.
Alla blev intervjuade av Mario Lopez.
Anne Hathaway skrev mest autografer tror jag.
Anne Hathaway i en fin blå blåsa, vi kommer väl snart att få se den i nån mode tidning...
Eric Dane.
Eric poserar glatt med fansen.
Jessica Biel var mycket vacker.
Ashton Kutcher var på bäst humör, hade med sig Demi Moore.
Ashton Kutcher.
Jamie Foxx.
Julia och Emma Roberts.
Julia skriver flitigt.
Värst skreks det när Taylor Lautner klev ur sin bil.
Taylor på intervju.
Patrik Dempsey påväg mot fansen.
Jennifer Garner i snygg blåsa.
Snyggast av alla var dock Jessica Alba, någon som säger emot?
Super snygg klänning!
Jessica på röda mattan.
Emma och Julia Roberts på röda mattan.
Lite andra bilder. Det var smockat med folk, här hade ändå en hel del folk redan gått.
Och här skulle efterfesten hållas, tänk om man hade fått gå på den...

My first thing...

Idag blev det kort praktik dag men det hans med endel ändå. Bl a så kom det jag gjorde mönstret till, typ en strandtunika/sarong, allt stämde och den passade bra!
Och idag bestämde jag också att jag inte ska göra den där "grejen" jag pratat om. Jag skulle nämligen ha hängt med på modemässa i New York om knappt två veckor, men det blir så krångligt att försöka ordna allt så jag blir kvar här istället. Kanske är varmare här då så att jag kan ta några dagar på stranden...?

Finally!

Idag kom äntligen solen! Så jag och Elizabeth passade på att äta lunch vid Fred 62. Underbart!
Solen värmer skönt...
Elizabeth
Mitt emot Fred, på sidan av biografen...
Och nu i eftermiddag/kväll så var vi och tittade på Super Bowl finalen hos några vänner till Elizabeth. New Orleans vann, till allas lycka, och jag träffade en del trevliga personer. Kul!

Give me sunshine!

pic: ellos.se
Om det vore varmt här nu, så skulle jag vilja springa runt i jeans klänning och beiga boots (eller sandaler). Även om jag har shoppat mycket här redan, och jag gillar det jag köpt, så diskuterade jag och syster idag på skype att shoppingen banne mig är bäst hemma i Sverige! Vi har otroligt mycket bra budjet shopping hemma, även om vi saknar de små butikerna med det unika utbuden som finns här, men de är å andra sidan också oftast ganska dyra...

Så då va man med lugg igen...

Sånt här kan hända när man har tråkigt och har tillgång till en sax... Ett klipp rakt av så var det gjort, nu har jag lugg igen! Inte så mycket men jag tänkte att jag börjar så. Så, tummen upp eller ner?

I´m homesick...

Just nu längtar jag hem. Min dag har varit dålig. Det har regnat hela dagen och när jag kom hem var jag blöt upp ända till åren och blöt om jackan fast jag hade paraply. Vattnet forsar längs gatorna och lokaltrafiken går skitsakta. Jag har vrickat båda fötterna, varav den högra rejält, halkade på gatan... Det som jag ev skulle få göra verkar inte bli av. På måndag ska jag jobba kväll, då jag hade planerat att gå och fota på en filmpremiär... Allting skiter sig, tur att min praktik dag i butiken gick bra i alla fall och att Lotta blev mycket nöjd med det lilla arbetet jag gjorde hemma igår kväll. Skulle göra en speciell fläta som ska sitta på ett plagg till höstkollektionen. Ni får se när plagget är klart.
Nu ska jag krypa ner i sängen fast hon bara är 21.00 här, och jag funderar seriöst på att ligga kvar där tills på Söndag för det ska regna imorgon med...

El Greco Cafe

El Greco Cafe ligger 30 meter från mitt hus, har inte ätit där än men det verkar poppis, är alltid mycket folk där. Och idag var det en inspelning där. Tydligen är just det här kvarteret mycket poppis att spela in saker på. Enligt hon jag bor hos så spelas något in minst en gång i månaden. Jag vet inte dock vad som spelades in idag.


Pattern...

Idag fick jag prova kläder för höst kollektionen, kul det börjar bli några plagg färdiga. Ett plagg behövde lite justeringar, så jag fick modella och visa hur justeringarna skulle vara. Sen ritade jag mönster resten av dagen. Kul och otroligt lärorikt.

In the studio

Idag var det fullrulle igen på praktiken. Jag har ritat mitt första mönster, nästan helt själv, får se hur det ser ut när det blir uppsytt... Tror att provet ska komma imorgon..
Världens bästa boss Lotta, det är super kul att vara i studion med henne, tiden går så fort när jag är där. Och imorgon har jag en grej på gång, vill inte avslöja förren det är helt bestämt, men det verkar lovande!

Mirror, mirror...

...on the the wall. Make my hair grove! Har upptäckt att mitt hår har blivit väldigt slitet och frissit sen jag kom hit. Jag har letat som en galning efter något som skyddar håret mot värme, utan resultat, det verkar inte som att det används så mycket här. Men idag gick jag till en frisör salong och hittade äntligen ett, så nu ska det bli bättring. Vill inte behöva klippa av håret igen!
Jeans och halsduk, Cheap Monday, jacka och väska forever21, skor från butiken på gatan...?

Hudson Jeans

Jag var idag och hjälpte till på Hudson Jeans showroom i downtown. Inte det roligaste jag gjort precis, men jag fick ett par jeans som tack för hjäpen! Det är inte precis min stil med knäppe på fickorna och låg midja, men de sitter som smäck så de blir nog använda ändå! Och de kostar mellan 150-200 dollar i handeln...

Soft...

Slappar dag idag i jeans, t-shirt, skjorta och skinnjacka. Har solat lite, då solen tittade fram i en halvtimme, knallat runt lite, städat mm... Nu ska jag krypa ner i sängen för imorgon blir det lång dag. Ska till ett företag som säljer jeans, men före ska jag till studion och arbeta lite på ett mönster.

Staples Center

pic: visitingdc.com
Grammy Award hölls igår i Staples Center i downtown. Där hålls också många andra event som basket matcher, konserter mm. Vi var i arenan bredvid när vi var på smyckes mässan, och just nu så rivs en del gamla byggnader där nere för att bygga upp nya skyskrapor. Vad jag hört så är tydligen målet att bygga upp ett nytt "New York" i downtown inom 10 år...

En jacka till...

Idag hade jag inte mycket att göra så jag drog iväg (idag igen) till ett shoppingcentra för att leta reda på en sak till syster som jag inte hittade igår. Och såklart så blev det nåt till mig själv igen, en skön vardags jacka. I bomull men, den ska nog bli bra om det regnar mer här. På rea var den också så det var passande för plånboken...
Nej nu ska jag krypa ner i sängen och kolla klart på Grammy Award.

Yesterday: denim

Igår körde jag på hel denim. Förut var jag super anti att bära en hel outfit i denim, men eftersom det är mycket jeansmode till våren så gav jag det ett försök igår, och jag gillar det! Fick komplimang för det till och med!

Yard Sale

På helgerna ser man sådana här bord lite varstans. Yard sales, tror att man kan fynda lite roliga grejer, endel säljer också vintage kläder och skor...

RSS 2.0